Torsdag kväll

Usch, ni kan gissa att jag var nervös när det var min tur att åka in på bilprovningen idag... Man är alltid lika nervös, oavsett om man vet att det inte finns nåt fel. Jag visste att det var nåt fel, det kände jag på mig, eftersom motorlampan fortfarande lyser. De hittade att en krets till tempgivaren var trasig, och då undrar jag: borde inte verkstan ha sett det när jag hade bilen inne för andra gången förra veckan, för att byta temgivaren igen.. ? Det kan iaf jag tycka! Sen visade det sig att fästena för strålkastarna fram var pajko, och han som kollade min bil sa att det ska gå att laga utan att behöva byta hela insatserna. Hoppas det, för annars blir det
kostsamt... :(

När jag var klar på besiktningen, så åkte jag till Coop för att handla lite.. Köpte ny foundation då min var slut, och sen kostade jag på mig en roll on som ska dölja mörka ringar och trötthetstecken... Har ni testat den?
 



Ikväll har jag provat på att baka lite igen, och det blev muffins med lite oboypulver. Denna gång testade jag ett annat grundrecept och jag tror att det var lite bättre. Hade kunnat haft i lite mer oboypulver dock.. Men jag är ju bara nybörjare... *L* Använde muffinsplåten som jag köpte på ÖB innan besiktningen idag, blev bättre resultat!

Den var värd sina 49kr.

Jag hittade receptet på recept.nu, dock så hade jag inte citron eller vaniljsocker hemma, så jag körde utan.

                                                     Jag hade i 1,5msk oboypulver istället för vaniljsockret och citronskalet.

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn,
höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.


Gör så här


1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
6. Fyll med valfri fyllning, se nedan.
7. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
8. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

Texten  "Gör så här.... " är lånad från recept.nu !



Kommentarer
Postat av: Theresé

trist med bilen :( skriv gärna å berätta hur den där fondationen fungerade, har också funderat på att köpa den :p

2010-12-02 @ 22:09:21
Postat av: Jessa

Tessan, foundation´en är jättebra, men den där "rollen" har jag aldrig testat.. Men kanske är den du menade.. ? S Lovar återkomma med rescension.. :D

2010-12-02 @ 22:21:43
URL: http://jezzaj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0