Summering av dagen

Har precis mumsat på lite popcorn, det var gott! Dagen idag var annars rätt ok... Hämtade ut bettan från bildoktorn och drog hemåt på en gång, var ju tvungen att hänga tvätten på tork eftersom jag inte hann med det imorse... Så nu har man kläder lite överallt.. *S* Förutom det så har jag hunnit med att färga håret, dammsuga och städa lite. En lagomt ledig dag med andra ord.. :D

Jag registrerade mig på friskis förresten, hur kunde jag glömma berätta det... ? Jag fanns kvar i deras system, så det var bara te att betala medlemsavgiften och fixa autogirot för gymkortet.. Tänkte pallra mig dit i nästa vecka nån gång, kanske redan på måndag efter jobbet? Lika bra att ta tjuren vid hornen... :P

Hade kameran med mig på stan när jag väntade på bettan, och det blev några bilder i svartvitt.. Kul att testa kan jag tycka! Få se när jag hinner visa er dem... För nu ska jag kavla arslet över huvvet och försöka sova litegranna... Imorrn vankas det jobb, sen bär det av hemåt snabbt som fasen, för att hinna hitta nåt att ta på sig och hinna käka middag. För på kvällen blir det att svänga sina lurviga te Gamblers på Yesterday. Najs!

Med anledning av morgondagens dans så säger jag tack till Hanna som jobbar min halva lördag och Rebecka [kolla hennes blogg] för att ni jobbar när jag ville vara ledig..

Tog en liten stund i lyxsolariet, nu en ko...

img_0079 (MMS)

Tog en liten stund i lyxsolariet, nu en kort promenad innan Bettan är klar... Ha en bra dag alla!


Just nu så är det soffläge som gäller, hel...

img_0078 (MMS)

Just nu så är det soffläge som gäller, helt slut efter en dag med högt tempo. Men här är iaf dagens outfit, de sköna chinosarna..:)


Nytt i datorn

Ska försöka få till minst ett inlägg här varje dag, ibland kanske fler... Beroende på om jag har nåt på hjärtat.. Ikväll har väl egentligen inte det, men ville bara visa er nya signaturen under inläggen.. Fint va? Lite mallig över att jag kom på hur jag skulle göra.... hehe

Hittade en sida HÄR efter tips av en duktig tjej som visar hur man ska installera typsnitt som man laddar ner, och mkt annat. 

Förresten så satte jag på mig de blåa chinosarna [?] imorse och de är ju lite stora i storleken, speciellt när man haft dem på sig ett tag.. Men satans vad sköna! Det köpet ångrar jag INTE. Synd bara att det är svårt att få tag i andra färger... Röda hade varit najs... Ska försöka ordna till en outfitbild imorrn, som det så fint heter... *S*

En liten bild från Hallunda förra veckan...


[ingen intressant bild kanske egentligen, men lite kul ändå, på nåt sätt... ]


Lite nytt i garderoben...

Söndag kväll, jag sitter här och har filat på ny design.. Lite tråkig header, men va fasen.. Hade ingen ny bild, men jag ville ändå göra nåt nytt.. Så här får det vara ett tag nu...

Annars så har dagen varit najs! Styrde bettan mot täby c i förmiddags, hade mamma och pappa med mig i bilen. Väl där så hittade jag två linnen på H&M, och ett par chinos på Gina.. Det kändes rätt skoj måste jag säga, för deras chinos har jag inte kommit i förut, mina vader har satt stopp för det.. Så nu har jag ett par blå från H&M som jag köpte igår [hade turen att få tag i de som kostade 99:-, de är ju slut överallt] och så dessa beiga.. Våren är räddad! Vill ni se? Fotar i så fall... Stylingtips mottages gärna, vad har man till chinos????

Vi mötte ju upp syrran och åkte hem te henne i Vallentuna för lite fika och god middag, och ännu mer fika.. Kaffefamilj? Jajjemän! Nu sitter jag här och funderar på om ifall jag ska fixa en kopp te innan sängen ropar.. Hmm... Har ett nytt te från lipton, Vitt te i pyramidpåse med granatäpple... Har smakat det en gång, men då var det sådär, kan ju ge det en ny chans...

Hoppas på en bra vecka som kommer, och eventuell ledig helg [semester] även den som kommer, skulle vara skönt...


Lördag kväll, det går mot natt....

Fick den gamla kameran såld idag.. Till ett underpris egentligen och ändå försökte de pruta.... Men men, fick det jag ville ha... Bra det! Blir eventuellt lite shopping imorrn, annars ska jag införskaffa uv-filter te båda objektiven, en bra början! Ska ta med mig mamma å pappa te täby c där vi möter upp syrran, sen hem te henne för middag.. Gott!

Har varit en dålig bloggarperiod nu, ska försöka bättra på detta.. Men min blogglust går i perioder, precis som humöret som just nu kanske inte är på topp. Det har varit bra ett tag, men nu är det inte så.. Kan inte förklara anledningen.. Men men... Har börjat fundera på en ny design, kanske det kan bli en vändning.. Vi får se! Ska försöka börja med att fota lite självporträtt också... Det är fan inte lätt med nya kameran..

Sängen nästa...

Hoppas ni haft en bra lördag!


"Tänk om vi kunde börja om på oskrivet blad, flytta till månen och bygga bo i främmande stad....." 
[textrad från en låt av Elisas]

Torsdag....

Tjo... Dagen idag har varit lite lagom, seg och tradig kan man säga... Var ju iväg imorse te verkstan, trodde bilen skulle bli fixad, men det var bara en felsökning och sen bokade vi ny tid till nästa torsdag igen. Det var "bara" en packning som behövde bytas i växellådan, så inget allvarligare än så.. Skönt! Men sprickan i vindrutan växer för varje dag känns det som, skulle tro att hela rutan behöver bytas.... Suck!

Har lagt in en smak till på mysmatchen, red and delicious. Sök på den så får ni se! :;)

Nåväl, har kikat lite på bilderna från tisdagens dans i Hallunda, då Claes Lövgrens spelade.. Helt ok, men ändå är jag inte nöjd..... Lägger upp lite då å då skulle jag tro, precis som vanligt... :D Kanske läge att fixa ett konto på fotosidan? Får fundera på det..

En kopp te nu, sen sängen.. :D


Mysmatchen!

Jag har anslutit mig till skaran som tävlar i mysmatchen, har skickat in tre smaker som jag tror på!
 Mina smaker är som följer: rödlök, grillkrydda, chili och gräddfil. Den lila påsen är med smakerna havssalt, vitlök och chili. Den gröna påsen är med vårlök och svartpeppar. Vad tror ni? Själv tycker jag att det känns starkt, men ändå fräscht..... Rösta rösta!  ;) Förstapriset är på 100 000kr, tvåan och trean får 10000kr var. Det skulle ju inte sitta helt fel...




www.mysmatchen.se


Skam den som ger sig!

Har precis tagit en dusch... Skönt var det, kunde ha stått hela natten där.. Varmt.. :)
Tänkte göra slag i saken, poppa lite popcorn och bänka mig framför tv´n strax... Världens bästa hotell på trean börjar ju kl nio. Charmigt program, sikken glädje.. Kanske smittar av sig lite....

Satt förut och kikade igenom bilder och redigerade lite.. Några bra, några mindre bra, men som sagt: skam den som ger sig!




     


Söndag kväll

Vet ni, att jag har tyckt det varit skönt att inte sitta vid datorn på ett par dagar... Bara kommit hem, ätit och sen slappat i soffan.... Halvsovit och slumrat till och från, precis som det ska vara efter en jobbig vecka.. Ikväll är jag glad över att veckan är över, framförallt helgen.. Vet inte vad det är, men jag känner stundtals att helger är sååå dryga att jobba.... Men men, det går väl kanske i perioder, även om denna känsla suttit i ganska länge nu. Men å andra sidan, helgjobb är ett måste om man ska överleva med det här jobbet.... :P

Har fått förfrågan om jag kan bidra med lite bilder, så jag tänkte att jag ska kika igenom de sista nu, så det blir klart.. Skoj!

Dagens middag..
Som jag blev nöjd med, måste jag säga!


Jag skivade kotletten i tunna skivor, skivade löken i skivor och fräste på löken först i en wokpanna. Stekte kotlettskivorna lite lätt i en stekpanna och la över dem i wokpannan, kryddade lite och hade på buljongen. Sen i med cremefraiche och tomatpure... Redde av såsen och sen var det klart efter att det fick koka ihop lite.. Gottigt värre!

Lakrits, balsam för själen...

Godkväll? Jaa, någorlunda i alla fall.. Har roat mig med att städa lite och tvätta sen hemkomsten från verkstan.. Hämtade bilen nån gång vid tre tror jag, sen åkte jag direkt hem och somnade en stund... Farligt med frisk luft kanske.. *S* Gick ju på stan hela dagen, medan jag väntade på att bilen skulle bli klar, blev lite kallt men skönt att vara ute...

Bettan fick en liten service och ny termostat, sen upptäcktes ett läckage vid växellådan.. SUCK! Ska tebaka nästa vecka för en felsökning och kostnadsförslag.. Hoppas det inte blir så fasligt dyrt, då vet jag inte vad jag gör... Vill inte ha mer problem nu, väldigt ångestskapande ju!

Nåväl, tänkte hoppa in i duschen nu innan klockan blir för mkt.. I mitt hus låter det väldigt mkt i rören, så att duscha sent på kvällen är inte att rekommendera om man vill va någorlunda vän med grannarna..


[mitt godislöfte sprack ju i helgen, så när jag var och handlade i tisdags köpte jag lite lakrits... Gott!]


Nu har jag precis käkat lunch på stan, en ...

img_7258 (MMS)

Nu har jag precis käkat lunch på stan, en monstruös sallad.. :) Kaffe är en självklarhet nu, och jag sitter å beundrar nya handväskan.. :D Hade en grym beslutsångest, till slut fick jag hjälp och valet blev denna... Vad tycks?


Hejsaaaaaan! Sitter och värmer mig på ett ...

Hejsaaaaaan! Sitter och värmer mig på ett fik på stan, och har precis druckit varm choklad och mumsat på en ostfralla.. Gott! Tog en promenad hit från verkstan, blev lite bilder på vägen.. :) Tänkte kika lite på stan sen, klubbdag på accent ju, 25% på hela sortiment, så en väska kanske det blir.. :D Ha en bra dag alla!


Tråkighetens kväll

Uttråkad, det är vad jag varit ikväll... Åkte iväg och handlade direkt efter jobbet, kikade runt lite på forum och det blev tre tunga kassar... Men nu är jag handlad och klar för ett par veckor iaf! Brukar försöka handla det mesta direkt när man får lön, så det är klart lixom... Bra va?

Sen när jag kom hem blev det en snabblagad middag, och soffläge... Provat att fota lite, blir inte nöjd.. Men men, kanske jag som har för höga krav så här i början.. ? Tycker ändå att man borde ha lärt sig nånting så här långt... Får väl plöja igenom böckerna för att se om det ger nåt mer.... -*S*

Några bilder från i söndags då....
[Fler kommer imorrn, eller så blir det lite då och då...]


       


Måndag kväll

Har kikat igenom en del av bilderna från igår, det känns lite som att de blir ju inte så bra som jag vill, än.. Jag är envis, vill lära mig att fota manuellt! Känns mer på riktigt då jue... Men men, man får väl inte ge sig i första taget!

Annars så började den här veckan bra, det flöt på bra på jobbet idag och det var inget som störde... Skönt!

Nåväl... Bjuder på en bild från igår.. Kommer nog lägga ut en eller ett par i taget.. Lättare att se då, kanske?


Kvällens funderingar

Ikväll var kvällen då det gick framåt... Det tar sig, som mordbrännaren sa!.. haha...
Nej, men det gick ganska bra med fotandet, och till slut fick jag till en del bra bilder.. Skam den som ger sig!

Hade ett ganska så givande samtal ikväll också, det sa mig en hel del... Ska försöka rätta mig efter det, att inte bry sig så mkt om vad andra tycker och tänker angående det man gör... Det är ju rätt lätt att man tänker för mkt på det.. Och då blir man bara mer och mer osäker... Så ska försöka låta bli...

Hoppas på en bra vecka nu på jobbet, utan något strul eller så... Och att våren kommer, så man slipper gå med vinterkläder och skrapa rutorna på morgonen... :P

Natti natti!

Dagens

Blev en tidig middag/sen lunch idag.. Ska ju ner te Trombon och svänga de lurviga, och det börjar ju redan kl fem... Tidigt, men skönt att komma hem någorlunda tidigt.. :D

Dagens middag blev som följer... Kycklinglår med bulgur och sallad.. GOTT!


Söndag....

Lördagen blev en dag med en promenad ner till stan, kikade runt lite och hittade tre väskor som jag tyckte var fina.. Men kunde inte bestämma mig för nån av dem, så det blev ingen alls... Jobbigt läge.. *S* Får gå till Åhlens och kika igen, kanske känns annorlunda då... Eller så hittar jag nån annan, nån annanstans... Vem vet? Hämtade ut nya linser också, så skönt, ni anar inte... Det sista paret jag hade, det hade jag haft alldeles för länge.. Och det är ju inte så jättebra, skulle tro att det är därför ögonen värker emellanåt... Men nu är det bättre!

Hade kameran med mig på promenaden igår, men det blev inga bilder tagna.. Jag är så fånig när jag går ute, kommer det folk som ser mig så känner jag mig dum.... *S* Så då går jag vidare istället för att stå där me kameran.....

Har städat litegrann i garderoberna idag, hittade fyra par jeans som jag inte provat på länge... Tänkte att jag skulle göra det, vågade till sist och kom i dem alla! Yay! De sitter liiite tajt, men jag kommer i dem iaf! Så ett av paren blir det ikväll, skönt som omväxling till leggings som jag alltid har på mig annars... Sen så var det två par grå jeans, ett av dem är mina favvisar.. Men de vågar jag inte riktigt prova än... Kanske om nån månad eller två när jag kommit igång med träningen igen... *S* Ska bara få arslet ur vagnen och ge mig till friskis och registrera mig igen.....

Igår så fick jag en fråga av en av mina storasystrar..  Jag ska prova på att fota henne och hennes två söner, hon ville ha en bild tillsammans med dem.. Genast fick jag en ide om var vi ska prova, hoppas vi hittar en fin, solig dag som passar oss alla.. Skoj skoj!



[En bild på trummisen i Donnez, i Hallunda senast.... ]


Fredag kväll

Idag var en dag med massor att göra på jobbet, det gick bra, även om det var lite rörigt stundtals.. Missförstånd kan det alltid bli.... Nåväl, när jag kom hem ikväll blev det snabblagad middag och sen soffläge, somnade en stund och nu sitter jag här.. Funderade på om jag hade nåt att skriva om, och det har jag väl egentligen inte.. Ville bara visa att jag lever, typ..

Jag har bokat verkstadstid på torsdag, ska bli skönt att få bettan någorlunda kry igen... Har dragit mig för att boka den här tiden, men nu blev det av, och inte hos den verkstad bilen varit inne förut, de är alldeles för dyra och inte så pålitliga alltid, kan jag tycka... Mina däck ligger där iofs, men det kan jag nog anförtro dem, bekvämt är det iaf!

Ska försöka komma ut och fota lite i helgen, måste ju ner på stan imorrn för att hämta ut mitt paket med nya linser... Så jag tänkte att en promenad med kameran skulle kunna funka...



Så såg jag ut när det bar av te syrran igår.... Lite lagom småseg... *S*





Onda cirklar är till för att brytas, frågan är bara hur det ska gå till


Kanel i kaffet!

Har kommit på att jag vill ha lite ledigt i slutet på mars... typ sista veckan.... Ska fråga chiifen imorrn, om jag vågar.... :P Kan ju inte få mer än ett nej...

Var nere i tvättis förut, för att se om det var ledigt.. Men jag får gott vänta tills min tid börjar halv elva.. Så jag ska försöka fixa lite här hemma innan det är dax att pallra sig ner. Vaknade onödigt tidigt imorse, typ halv åtta och pallrade mig upp ur sängen.. Kunde ju inte somna om, så det var lika bra att gå upp och fixa frukost.. Dricker just nu sista koppen kaffe, smaksatt med lite kanel.. Faan dig robban! [kollega på jobbet som fått oss gilla kanel i kaffet.. *S*] Det får inte vara för mkt, bara lite så man anar kanelsmaken.. Annorlunda, men gott!

Vad ska ni pyssla med idag då, ni som inte jobbar.. ?


[Donnez backdrop, bilden tagen i Hallunda i förra veckan]


Träna, biltrubbel, tvtittande... ?

Sitter här och funderar lite på allt möjligt.... Att jag har kommit underfund med att det inte går att fortsätta som jag gjort de senaste veckorna, man mår inte bra av det! Ätit dåligt och sovit kanske några för få timmar.. Så fr.o.m. imorgon ska jag bättra mig! Fixa mat på dagen innan jag åker upp te Vallentuna för att hjälpa syrran lite, så jag har en bra matlåda på fredag och inte köper en till äcklig färdigrätt... Usch!

Har funderat på det här med träningen också, var ska jag fortsätta/börja om? Det lutar faktiskt åt att jag går tillbaka te "Friskis", där jag tränade innan jag och syrran började på "HG"... Inte så dyrt, så det väger väl upp lite att det inte är det roligaste och rymligaste gymmet.... Sen så tränar en av våra bröder där, så man kanske kan samåka, vem vet?

Och idag på vägen hem från jobbet så märkte jag en sak till med bilen.... En liten spricka i vindrutan, liten är den nu, men kan ju bli mkt större... Såå, tankarna kring att sälja den  och köpa en annan skruttbil dök upp, igen..... Ska jag fixa termostaten iaf, sen kolla vad man skulle kunna få för den? Vad göra, vad göra?

Just nu ska jag kika lite mer på tv..... Och fundera lite till....


Anders i Wahlströms, som spelade i Hallunda i fredags...


Tisdag kväll

Har inte så mycket att skriva egentligen.. Mer än att jag mer och mer börjar känna att jag måste göra något snart...  Lite ledigt på sin plats kanske... Slitet!

Nåväl... Lite fina blommor som vi hade i lunchrummet för nån vecka sen...


Måndag kväll

Hemma igen i lugn och ro... Det har varit en dag som innebar röra... Mkt att göra och saker som inte funkar.. Meen, fick träffa en liten sötnos idag.. Så söt hon är! [En arbetskollega som var på besök med sin dotter] Jag hann i princip bara hem och käka för att sen åka igen, till sista kurstillfället på Folkuniversitetet. Vi fick reda på att det kan bli en fortsättning, läraren skulle prata med de ansvariga, så får vi se... Skulle det bli så, så blir det mer praktiskt och mer fotande på själva kurstillfällena... Låter lovande och spännande!

Annars så har denna vecka inte så mycket mer än jobb att bjuda på... Ledig i helgen som kommer, dans på söndagen och sen ny vecka igen... Tiden går!


Kvällsfika

Efter min promenad förut så blev jag sugen på våfflor.. Så jag blandade ihop en smet från en påse, det gav fyra våfflor.. Alldeles lagom ihop med en kopp te.... Mums!


Söndag kväll

I fredags dök den upp igen på allvar, förkylningen.... Igen! Men det stoppade inte mig och syrran från att åka till Hallunda Folkets Hus där Wahlströms spelade. Det var ju ett tag sen vi såg dem, så vi passade på, och jag sa att orkar jag inte, så är det bara att åka hem ju. Jag hade kameran med mig och fick till några ok bilder, fattar inte att det ska vara så svårt... Men men, skam den som ger sig... :P Kvällen i sig blev kul, skoj att höra dem igen och det blev några danser också, lite mer än vanligt och det gillas!

Annars så har jag jobbat i helgen och försökt hänga med... Det har gått någorlunda bra och idag var jag glad över att det var min "korta" söndag... Slutade vid två, åkte hem och käkade, slappade en stund och gav mig sen ut på en promenad.  Men det var halt som fasen på gångvägarna.... Så det blev en ganska kort promenad.
Men... Lite frisk luft är aldrig fel! Speciellt som man inte mår riktigt hundra.

Imorrn är det sista gången på kursen, vi ska höra med kursledaren om det blir en fortsättning... Då ska jag ta ställning till om jag ska gå den... Kanske kan vara värt det?


Det gillas, det gillas inte

Det känns lite ovant att sitta här, med datorn på ett riktigt "skrivbord".. De senaste åren har jag ju haft datorn på ett litet laptopbord vid soffan, eller så har jag haft datorn i knät... Inte så jättebra när man nu ska försöka sig på att bli lite mer flitigt med bilder och bloggande. Därav anledningen till att jag köpte sekretären Jonas..... Funkar jättebra! Fick överta en skrivbordsstol av syrran, eftersom hon inte har något skrivbord till sin dator [ingen plats för det i nya lgh], så det slapp jag köpa till. Det gillas!

Idag så har min svåger varit här och hjälpt mig med att skruva upp en hylla och två krokar i badrummet, blev hur bra som helst efter lite trixande.. Tack igen Björn, om du skulle läsa detta... *S* Idag har det också varit en dag fylld med städ och plock och fix... Har varit ner i förrådet tre gånger för att ställa ner saker där... Det händer inte speciellt ofta kan jag lova! Det har blitt ett par bilder till kursen också, det gillas! Tänkte visa de bilder jag tog i tisdags, som jag inte raderade, och de jag tagit idag här hemma.... Så får vi se vad kursledaren säger på måndag... Hoppas på att få till några bilder imorrn också, som sagt... :P

Nu ska jag fixa lite te och ett par skorpor innan det är dax för sängen.... Börjar känna mig lite snuvig igen, det gillas inte!



Torsdagssvammel

Tisdagens dans te Donnez blev skoj, bra musik och lite svängande av de lurviga... Däremot gick det inget vidare med fotandet, svårt med det manuella läget... Kikar runt på olika bloggar som har massa tips men det fastnar inte i mitt huvve... Så självförtroendet är inte på topp just nu.. Imorrn gör jag ett nytt försök, då Wahlströms spelar i Hallunda. Blir kul att höra dem igen, var ett tag sen..

I veckan så har vi fått in en ny köttdisk på jobbet, den är jättefin och så. Men det känns som att jag har mindre plats för sortimentet som jag haft innan... Det gör inte mitt jobb roligare, men det kanske löser sig.. Hoppas!

Idag så står det röjj på schemat här hemma, ska inviga nya dammsugaren, tvätta, rensa ur tvmöbeln och inreda den nya sekretären.. Skojsigt! Tar det lite lugnt just nu, men snart ska jag sätta fart... Snart! Och i eftermiddag får jag ev. hjälp av svågern med lite borrning i badrummet, blir bra det!

Nu: Lite mer kaffe....


RSS 2.0