Jag - en blivande ledare??

Kom på att jag inte lagt upp min reflektion angående mitt eventuella ledarskap. Skickade ju in läxan förra veckan till min handledare och nu tänkte jag lägga upp den här på bloggen. Kommentera gärna!


Att reflektera över en sådan här sak är inget man gör i en handvändning. Hur skulle jag vara som ledare? Det är en väldigt bra fråga måste jag säga, och jag ska försöka svara på den.


En bra ledare för mig, är en ledare som lyssnar och är lyhörd, uppmuntrar, leder tydligt, ger både positiv och konstruktiv kritik. En bra ledare ska kunna upp-märksamma sina medarbetares brister och medverka till att dessa eventuella brister jobbas bort. En bra ledare ska kunna uppmuntra sina medarbetare till att vilja driva butiken till en ny nivå. Detta är egenskaper som jag hoppas att jag en dag kommer besitta.


Jag vet inte om jag kan kalla mig för ledare riktigt, men jag har ett ansvar som sträcker sig över en viktig del av butiken. Mitt ansvar är köttdisken, bakeoffbrödet och färska brödet. 


Jag försöker vara tydlig när det gäller hur jag vill ha det med bakeoffbrödet; skriver upp på skyltar hur mycket som ska förberedas inför kommande dag, jag pratar med kvällspersonalen som förbereder om det är något som är slut eller om det är något som är på kampanj. Jag försöker också få alla att förstå vikten av att det är noga med städning i skåpen och påfyllning av brödpåsar, exempelvis. Det är nog på denna avdelning som mitt ledarskap märks mest, eftersom jag sköter köttdisken i stort sett på egen hand, med undantag av råd om beställningar och dyl. av chefen och den tidigare ansvariga för köttdisken.


Jag vill kunna leda mina medarbetare till en bra sammanhållning, att alla jobbar mot samma mål och att alla är öppna för förändringar. Att det är viktigt för butiken, att alla kommer överens och jobbar mot samma håll är en självklarhet. Sen att man kanske inte “klickar” till 100%  med alla, det får man försöka ha överseende med och ha det som intresse, att det ska funka ändå på butiken. Jag vill vara en ledare som på ett plan är kompis med sina medarbetare, men ändå såpass professionell att man kan vara tydlig, uppmuntrande och lyhörd.


Jag känner att jag behöver bli bättre på att planera min tid, att vara mer tydlig om hur jag vill att det ska vara på mina ansvarsområden, när jag inte är på plats. Jag försöker också lyssna på idéer från mina medarbetare, som kan hjälpa mig i mitt dagliga arbete.


Att bli en bra ledare är inget som händer över en natt, det är något som jag behöver jobba på, och jag är helt övertygad om att man är aldrig helt fullärd. Precis som med det mesta här i livet, så lär man sig alltid något nytt varje dag.




Det är fokus på just "Jag" i denna kurs, därför kanske det känns lite tjatigt i texten... :)

Nytt från Tradera?

Inspirerad av min vän Maria, så gick jag in på Tradera och kikade efter plånböcker... Härmapa, jag veeet, men kunde inte låta bli.... *L* Och jag hittade denna där... Såå fin! Håll tummarna för att den blir min, bara min......

(bilden lånad från auktionen)


Gamblers!


Förlåt!

Jag måste skärpa mig nu känner jag... Har varit alldeles för dåligt med bloggandet... Det har inte funnits varken ork, tid eller lust måste jag erkänna. Denna vecka har varit omtumlande på fler än ett sätt....

Ska fixa lite med bilder som jag tagit i veckan, även försöka mig på ett videoinlägg... hmm... Spännande va?

tjing tjing så länge!

Svammel svammel

Ikväll känner jag mig trött... Kan det bero på att det blev en kryss igår? Mm, skulle tro det... *S* Den var bokad sen länge, men det var in i det sista om jag kunde följa med, eftersom jag egentligen skulle jobbat till kl 18 (tack gunilla å chiifen !!!!), men kunde jobba 7-16 istället. Jag var uppe vid terminalen kvart i fem ungefär och hämtade upp syrran som stod å väntade vid incheckningen. Vi fick vänta en stund, sen körde vi ombord på cinderella. Har kommit på att det är himlans bekvämt att ha bilen ombord, man slipper trängas med allt folk och kommer av mkt fortare.. :) Om man hittar till rätt bildäck då, idag snurrade vi runt lite.. *S*
 
Hade hört rapporter om att det skulle vara fullbokat på båten, men var var folket?? Vi träffade på Dette och Erika, kul kul! Och en massa annat folk som man inte träffar så jätteofta, mer än oftast då där Kindbergs spelar. Just det, det var ju de som stod för underhållningen igår, tillsammans med Good Time Rollers... Själv tog jag det rätt lugnt med drickat då jag var nådigt seg efter den dåliga sömnen natten till igår. ( Var ju på dans i Tisdags, i Hågelby där Hedins spelade, och jag var hemma halv två på natten efter lite nattamat på Donken.... Det var skojsigt att träffa dem också, och Maria och Lisa.)

Nu ska jag väl plocka lite till här.. Sen väntar en dusch och sängen efter det...

tjing tjing!



(bjuder på en bild av denna tröja.. Ser superskön ut ju! )






Jaha.... ?

Trött

Noll bloggarlust

Förvirrad

Lite lätt less på vissa saker....

Men.... Glad att läxan kom in i tid...

Lättnadens suck

Nu känns det lite bra i huvvet, men ändå lite oroligt... Har precis mailat iväg läxan till min handledare. Det känns bra när det gäller allt jag skrivit och så, men det var lite krångel med att spara dokumenten och bilderna. Fattar inte, word i vista är inte alls som jag är van vid sen förut. Haha, kanske jag som börjar bli gammal.. Eller ovan bara? Det är ju inte alls ofta som man skriver i word, eller excel. Annat var det i gymnasiet, då var det varje dag som man var tvungen att skriva nån uppgift. *S* Isch, det var längesen...

Men men, nu är läxan ivägskickad som sagt. Får försöka komma ihåg att kanske ringa till min handledare på måndag, för att se om han fått allt...

Sängen väntar, en lång jobbhelg likaså....Blir lite dans imorrn kväll till Nova, på skansen. Hoppas på mycket folk!

tjing tjing!




(bilden hittad på google)

But, why???

Det är märkligt.. Känner av ett litet mindre bloggsug.. Varför kunde det inte komma när det gäller att skriva läxan istället? Får nästan lite ångest över att jag inte är klar. Faan faan faan, varför har jag inte gjort detta tidigare... ??

Har lite ångest för träningen också.. Nästa vecka MÅSTE jag komma igång, så är det bara! Känner av i ryggen redan efter två dagars arbete (kurs i tisdags jue), att styrkan inte är vad den borde vara.. Och semesters goda mat och annat tjafs har även det satt sina spår... Så till gymmet ska det bära av.. (Lite tjatig, jag vet.. )

Ringde och bokade service idag, så på tisdag ska Bettan in till doktorn igen.. Kostsamt, men ett måste.. *sucka* Så det är en tvätt och damsugning på g, måste göras i helgen... Skulle ju hämta ut paket förut, när jag var och handlade. Min jacka och tröja från ellos har kommit. Men tror ni jag kom ihåg det? Nä! Kan bero på att när jag precis skulle checka ut vid självscanningen, så gick ett automatlarm och alla kunder fick gå ut. Jag skyller i alla fall på det.. *S*

Och tvätten ligger fortfarande i korgen, kom jag precis på.. Kanske läge att hänga upp den, kanske.. Blev ju inte helt torrt idag heller (&%¤##&%¤#& torkrum!!). Sen ska jag nog slänga mig i sängen, försöka sova lite... Måste ta mig till jobbet tidigare imorrn, ska påbörja operation städning och kika efter statistik och sånt tjafs..


Slutsvamlat...











(bilden hittad på google)

Dagens middag


Mm, idag blev det lasagne som ni ser.. :)
 Middag och två matlådor. Inga fel!



Ego...

I brist på ideer gällande skrivandet av läxan, som ska va inne på lördag, så bjuder jag på lite egobilder från i lördags.
Tog lite bilder innan jag gav mig av till pappas 70års-fest.


då så....

Nu ska jag ta tag i lite plock här hemma. Tänkte ha det klart så jag har hela dagen på mig sen att skriva klart läxan. Känns som en ganska bra ide, eller hur? Vill ha den klar och inskickad ikväll, så man kan tänka på annat imorrn på jobbet, saker som att kika över sortimentet i disken, lite ombyggnad och så... Kul höst väntar som sagt!

Ibland när jag sitter och funderar, vid olika tillfällen, på dans eller hemma, så dyker det upp lite ord och texter i huvvet.. Fick lite skrivet igår i Barva.. Kanske jag lägger ut här, men jag får se. Kan misstolkas av andra....

tjing tjing!

Torsdagssvammel

Veckans bloggtorka beror på mycket.. Har inte haft så mycket ideer, börjat jobba och så var det dans igår.. :)

I måndags fick jag ju veta att jag skulle till coops huvudkontor på informations-/kursdag. Lite kort varsel, men det bar ditåt i tisdags och jag säger bara.. Mycket som kommer hända under hösten på Coop inom köttavdelningarna..  Spännande tycker jag! MOT TOPPEN! Träffade på två kurskamrater oxå, rooligt!

Igår då.. Styrde bettan mot Barva där Wahlströms stod för underhållningen. Blev sittandes hela kvällen, det var inte tillströmning av folk precis... Kan ju lite bero på att det är bara en månad sen de var där sist, och folk har ju börjat jobba efter semestrar. Tror Barvas arrangör gräver sin egen grav som bara satsar på ett fåtal band som spelar flera ggr på en sommar. Variation behövs, folk tröttnar annars! Varför inte ha ett mogenband en vecka och ett modernband nästa vecka? Och inte bara samma band??

Kanske blir en trip ner på stan senare idag, VILL ha såna svarta jeansleggings med dragkedja i benslutet som ska finnas på H&M... Har såna ljusa, himla sköna! Annars så är det läxan som ska skrivas färdigt... Och tvätta klart.. Städa lite.. Och den stora frågan är... NÄR ska jag hinna med att börja på gymmet igen.. Hmm, vil inte att det blir som förra året efter semestern, att jag inte går dit överhuvudtaget... Här och nu så lovar jag mig själv, att så ska det INTE bli!¨

Nehe... Dax att kliva ner i tvättis och hänga lite tvätt då...

Only

Kikade in lite på Only via GratisBio och hittade denna. Fin va?


Denna är himla fin också, påminner om den ovan. Kanske lite mera "jag"....
Tyvärr finns den inte inne i min storlek.. :(


Får fundera på om det blir en beställning eller inte.... 


(bilderna lånade från only, klicka på dem så kommer du till sidan)

Dag 1

Mm, detta var ju första dagen efter semestern. Och jag måste säga, att jag är riktigt förvånad över att jag kom upp ur sängen som jag skulle imorse. Och jag kom iväg i tid oxå!

Annars gick dagen förhållandevis bra, hade litegranna att ta reda på, men det var inget som var oväntat. Tråkigt bara att se diskhögen i grillrummet på morgonen.. :( Och så fick jag veta att det var kursdags imorrn, på samma ställe som Utvecklingsgruppen är. Men denna gången är det en endagarskurs, lite om köttsortimentet och vad man kan göra för att förbättra sin butiks sortiment, typ.. Tror det är lite studiebesökinplanerat också. Ska bli intressant, måste jag säga!

Jag har även börjat fila lite på min läxa, bättre sent än aldrig, eller hur? Det går väl av bara farten när man väl sätter igång... Liite värre med mattedelen, men det kommer väl.. *S*
Nu ska jag försöka sova lite, så man kommer med pendeln i tid imorrn.. :)

natti natti!

Ärlighet varar längst... :)

Mm, precis! I alla fall i min lilla "situation". Jag är ju medlem på GratisBio, ifall ni missat det.... ;) Och för någon dag sen när jag loggade in, så såg jag ju att jag fått en massa poäng som jag inte fattade varifrån de kom. Så jag skickade iväg ett mail och frågade vad som stod på. Har fått svar nu, och de visste inte vad problemet beror på. smileysDe skulle be en tekniker kolla imorrn om det hänt fler medlemmar. Men de var väldigt tacksamma för min ärlighet och låter mig behålla mina poäng! Fatta.. Kul ju! Så om nån vecka eller två så dimper det kanske ner ett eller två presentkort hos mig...


Hoppade i badet för en stund sen, efter Priviliged, för att försöka bli av med värken i ögonen. Men  det gick inget vidare att slappna av, hade ingen ro att ligga i så länge.. :( Får bli till att ta en (snarare två) värktablett sen när man ska försöka sova....

Filmtajm alldeles strax, sen blir det raka vägen till sängen, om inte tidigare....

tjing tjing!


Lättpåverkad? Jajamensan!

Ja, just precis. Satt å pratade litegranna med syrran via msn när hon nämnde att hon var sugen på chips, dip och cola... Jag fnissade lite åt henne bara, jaja.. typ.. Det gick nån timme eller så, sen kom jag på.. Jag är OCKSÅ sugen på det ju... Såå, jag tog på mig lite kläder, åkte och hämtade upp syrran och så bar det av till Coop Forum. Så nu ligger jag i soffan och suktar efter chipsen, colan och dippen... Kanske dax att hämta lite då? hehe

Annars så är det Priviliged på femman strax. Jättebra och kul serie, måste jag säga! Kanske blir att kika på film efter det, antingen denna.....

Går på tv3 kl nio

Intolerable cruelty

Amerikansk romantisk komedi från 2003. Miles Massey är Los Angeles mest anlitade skilsmässoadvokat. Han är snygg, sexig och smart, men en fullfjädrad cyniker vad gäller kärlek. En dag blir Miles uppsökt av Mr Rexroth som trots att han varit otrogen mot hustrun inte vill betala ett öre till henne vid en skilsmässa. Miles lovar att hjälpa sin klient men har då inte räknat med Mrs Rexroth. Finns det någon som vet lika mycket om skilsmässor så är det Marlyn Rexroth. Hon har satt i system att gifta sig med rika män, dumpa dem och plocka ut ett fett underhåll. Nu har hon siktet inställt på Miles Massey.

I rollerna: George Clooney, Catherine Zeta-Jones, Geoffrey Rush, Billy Bob Thornton, Cedric the Entertainer. Regi: Joel Coen.



eller denna....


Går på kanal5 kl nio

Northern lights

Amerikanskt-kanadensiskt kriminaldrama från 2009. Före detta Baltimore-polisen Nate Burns vill börja ett nytt liv och flyttar till den avlägsna lilla staden Lunacy i Alaska. Där möter han landsortspiloten Meg Galligan och blir kär i henne. Då hittas Megs pappa död i bergen efter att ha varit försvunnen i 16 år och Nate förstår snart att det är någon i staden som är mördaren. Efter Nora Roberts bok.

I rollerna: LeAnn Rimes, Eddie Cibrian, Rosanna Arquette. Regi: Mike Robe.

Hitta kärleken på Mötesplatsen!


(bilderna och texten lånade från www.tv.nu)






Ha en fortsatt bra söndag!

Söndagssvammel

Sitter lite och funderar... Har ont i huvvet, eller ögonen närmare... (kan bero på sömnbrist)  Då är det ganska skönt att bara ta det lugnt. Kommer att behöva en stödvila, känns det som just nu.

Gårdagen var mysig, eller rolig snarare! Kul att alla syskon kom till pappas 70årsfest/middag, vi käkade gott (i massor) och pratade massa strunt. Alldeles för sällan alla vi träffas, vi är ju ganska många.. :) Och pappa blev glad över att alla kom och över presenten. Så man kan säga att dagen blev lyckad... :)

Ska försöka sätta mig med läxan lite senare idag, om huvudvärken försvinner.... Annars är det soffan som gäller, och ett bad ikväll. Har kikat lite på Ikeas hemsida och deras nyheter... hehe Lite sugen på att köpa en ny tavla, eller bild med ram till, att ha ovanför byrån här i rummet. Ganska tomt på den delen av väggen. Men Ikea får vänta på ett besök av mig, inget bra att åka dit när man inte kan bestämma sig... (kan bli ganska dyyyrt... *S*)

Jobbet då.... Ska på ett sätt bli kul att komma tillbaka, träffa alla goa människor. Men lite trist att 4 veckor redan har gått. Jag menar, var f-n tog tiden vägen???????? Och det är inte alls så jättelångt kvar tills våra förhandsordrar inför julen ska vara inne... *S* Fast en sak i taget, kanske? hehe..

Åter till soffan...









Japp...

Nuu.. Är det dax för pappas 70års fest. Ska som sagt bli najsigt värre att träffa alla syskon och syskonbarn.
Har annars haft en seg start på den här dagen, fick inte i mig någon frukost och knappt nåt kaffe. Så man är lite seg i huvvet just nu... Men men, kanske piggnar till av promenaden bort. Tar ju en liten stund... :)

Tjing tjing så länge, och ha en fortsatt bra helg!


Fredagssvammel

  • Nu är det dax...         
  • Ska bädda ner mig i sängen....         
  • Försöka sova litegranna, samla kraft... 


Ska bli kul att träffa alla imorgon, vi blir runt 20 pers i mina föräldrars lilla tvåa.... Huur ska det gå?? Men finns det hjärterum så finns det stjärterum... :)

Annars så kikade jag ju på filmen, Juno, den var bra! Lite rolig, lite allvarlig... Lagom blandning kan man säga. Mumsade i mig skålen med popcornen väldans fort också. Har skrivit förut tror jag om det, men testa med grillkrydda på, lovar att ni inte kommer ångra er! Ska helst vara Santa Marias grillkrydda också, tycker bäst om den.


Kikade in på Tradera nyss, efter tips från Linda om att det finns fynd att göra där, när det gäller smink och sånt.... Hehe, la bud på en kräm från Tigi Bed Head. Ett serum som ska vara värmeskyddande och ge glans. Spännande med auktioner ju! Och Tigi´s produkter är himla bra, iaf det mesta. Gillar inte riktigt den hårsprayen jag köpte för ett tag sen.

Och så har jag kommit till insikt med att jag är illa tvungen att försöka vända tillbaka dygnet. Och det är ju lagom, två dagar till jobbet börjar igen.. Och klockan är snart halv ett på natten.. Huur bra går det då?? Mm, precis...

Till er få läsare jag har... Vad vill ni läsa om? Förutom mitt vardagliga svammel, menar jag. Är ju ingen proffsbloggare direkt, och det är inte alltid man har tid, ork eller ideer till att skriva en massa inlägg varje dag. Speciellt inte nu när man börjar jobba igen.. (tjatjessa, jag veet... *L*)

Aja.... Sängen ropar desperat.... Bäst att göra som den vill....

Natti natti!




Juno

Det finns inget på tv att kika på, så jag tänkte sätta igång dvd´n och kika på denna film..
Nån som sett den? Hört mycket bra om den, så ska bli intressant... Har precis poppat mig en skål med popcorn och testat min nya sodastream. Gottigt värre!

Hade varit mys med lite sällskap också.. Men lite skönt ändå att va själv, blir ju en busy helg med pappas 70års-fest imorrn... :)

tjing tjing så länge!















(bilden hittad på google)

Nya numret...

08a9f825332933f8dc94f5eceb4543b9.png

Nya numret av Chic är ute nu. Mkt att läsa för en ganska billig peng! Önskar bara att de hade mer budgettips... Middagsdax nu.. *mums*


Lite "fönstershopping" på Gina Tricot

Är den snygg, eller inte? Gillar framsidan riktigt mycket, men är lite osäker på ryggen.
 Är nog lättare att se när man provar på plats.. :)



Denna är fin också, en baströja som passar till det mesta.
Finns i fler färger, men gillar denna bruna....



Jag är lite efter, jag vet! Men denna har jag kikat på flera gånger..
Ser väldans skön ut måste jag säga!

Ego

Mmm, det får man väl vara så här dax på dygnet? Ska alldeles strax släcka ner här och försöka sova lite. Mamma ringer imorrn bitti och väcker mig. Vi ska åka och handla inför lördagens fest/middag. Pappa fyller 70 år och ska firas litegranna.



Natti natti, sussa sött alla ni..
Eller God Morgon till er som kikar in lite senare idag... MSN smileys

Lite mer....


Hemma igen

Hemma igen efter en sväng på Grönan. Det var så mycket folk! Trångt och stökigt på golvet, så vi åkte hem vid kvart över tio... Blender lät helt ok, blir bättre och bättre måste jag erkänna. Man kan väl få ändra sig? hehe Fast jag springer inte benen av mig efter dem precis... *S*

Dessa bilder tog jag förut idag när jag var och hämtade väskan.. Fin färg på blomman tycker jag... :)
Nu ska jag lägga in lite räkningar, lönen kommer strax in på kontot.. *me like*




Lite gladare

Nyss hemkommen efter den ganska korta promenaden, men ändå... Det var rätt skönt att röra på sig lite märkte jag.. :) Tog några kort också, men de kommer upp senare. Och väskan.. Jättenöjd är jag, så fin! Lite större än vad jag trodde, men det gör ju absolut ingenting när det gäller mig.. hehe

Bjuder på ett annat kort så länge...




Tänkte hoppa in i duschen nu och fräscha till mig lite... Sen bestämma outfit för kvällen, vilket inte är det lättaste alltid. Speciellt inte när det är så kvavt ute som det är nu.. *puh* Hoppas iaf på en någorlunda kul kväll...

Det tar sig....


Nu ni... Nu ska jag chocka kroppen lite med promenaden... hehe
Tar med mig kameran och får kanske till nån bild eller två, på vägen... Väskan får ni se sen oxå..:)

Helt sjukt egentligen, att här har man suttit inne i nästan två dygn i myskläder och bara varit.. Klockan är snart tre och jag bryr mig ärligt talat inte... Måste ju återhämta sig så man orkar med jobbet på måndag, dit det ska både bli kul och jobbigt att komma tillbaka... Som vanligt efter semestern, tror inte jag är ensam om att känna så...

Ikväll vankas det lite dans på Grönan, där Blender spelar. Inte mitt favvoband, direkt.. Men kan ju som sagt vara nyttigt att komma ut lite i friska luften och få röra lite på sig, om man har tur... :)

Seg start idag

Vet ni? E lite gladare idag, inte pga av att jag fått sova, för det har jag inte. Hade jättesvårt att sova inatt pga alla tankar som surrade runt, om allt och ingenting egentligen. Nä, det är för att väskan har kommit!! Märkligt egentligen att det är nåt som kan få en på lite bättre humör... *S* Men men, nu ska jag äta lite "frukost" (läs kaffe och några smörgåsar), sen ta på mig lite kläder och gå en promenad bort för att hämta väskan... Kan va nyttigt med lite frisk luft... Tror jag det... :)

Loggade in på mitt konto på GratisBio, och såg att jag hade en massa poäng helt plötsligt.. Måste vara nåt fel! Annars har jag snart finfina presentkort i brevlådan.... :) Får avvakta lite, innan jag lägger en beställning. Man vill ju inte bli skyldig att betala tillbaka...


KAFFE!!!!!!!!!!

Berg och dalbana

Den här dagen gått i detta tecken. Pigg och slö om vartannat. Har inte varit utanför dörren, dagen har tillbringats i soffan, bläddrandes på tv´n, kikandes på internet. Och nu sitter jag här och funderar på att gå å lägga mig i sängen istället, försöka sova lite... Kanske går bra, kanske inte?

Fast ska nog se klart på filmen först, på tv4+, "Hur man blir av med en kille på 10 dagar". Har sett den förut, men lite kul är den, något förutsägbar... *S*

Tankarna som surrat i huvvet idag är många... Och jag vet inte nåt om nåt längre känns det som....




Sodastream

Gick in på Halens via GratisBio och hittade en Sodastream. Blev en beställning, ska bli najs när den dyker upp! Gissa vad man sparar pengar på en sån, i längden!


















Middagsdax snart.....

Blev sugen på hamburgare till middag, så det får det bli... Och cola skulle va gott till.. Men har ingen hemma... Ska jag orka pallra mig bort till Maxi för det? Inte alltför jobbigt att ta bilen, lixom.. *S*  Kan ju panta flaskorna jag har på balkongen så jag blir av med dem... hmm....

Annars så är väl humöret på bättringsvägen, tror mycket har att göra med att jag inte fick sova tillräckligt imorse. Kanske jag skulle försökt somna om, men det är ju inte det lättaste alltid, speciellt inte när tankarna bara surrar och surrar runt i huvvet på en.




Ejdern




Detta såg vi när vi låg på stranden i söndags. Inte varje dag man ser en sån gammal båt på nära (ganska) håll. Ejdern är en Södertäljes stoltheter, som hängt med i måååånga år... :)

Vill inte Orkar inte

Känner mig inte så jätteinspirerad till att göra något idag...
Kanske det har med tröttheten att göra...
Kanske jag behöver jobbet så man får tillbaka vardagen... Jobbiga tankar gör sig påminda... Håller alla tummar och tår för att det går bra att komma tillbaka till jobbet... Annars vet jag inte vad jag gör... Kursen, Utvecklingsgruppen,
känns jävligt avlägsen just nu, har inte fått fart på skrivandet. Känner ingen lust eller ork... Till någonting överhuvudtaget..













Nova

Kikade runt lite på Youtube och hittade detta klipp med dansbandet Nova.
Det är inte min favoritlåt precis, men lyssna på Cathrines röst... Man får lätt rysningar ibland... :)




Urringat eller inte på dans??

Jag slogs av en tanke igår när jag var i Örebro. Om man som tjej klär upp sig lite, i en top/linne som kanske är lite urringad... Ger det killarna (ibland gubbarna) rätt att stirra "därnere"?? När jag dansar vill jag ha ögonkontakt, inte en kille som stirrar på min "hylla". Visst, kan jag förstå att man kanske lägger märke till det, men sluta stirra för faaan! Sen finns det nog dem som har en massa fördomar om man kommer lite mer uppklädd... Aah, hon e bara ute efter en sak, typ...

När jag går ut för att ha kul så är det roligt att klä upp sig lite, urringat eller inte.
 För man vill ju känna sig fin, och inte klä sig precis som man gör "till vardags"....
Det är mig, och inte mina bröst som du dansar med!


Zzzzzzzzz

Sitter i soffan, e ni förvånade? Trodde inte det... *S* Vaknade för en dryg timme sen, alldeles för tidigt om  ni frågar mig. Kom ju hem runt halv fyra inatt och somnade väl kanske en timme senare.... *gäsp*

Jo, så ni förstår ju att jag kom iväg till Örebro och Brunnsparken där Wahlströms spelade. Blev en ok kväll, dock inte så mycket dans för min del. Lite lagom sådär. Killarna var på bra spelhumör kändes det som, kanske lite övertrötta... ? *S* Det var nyttigt att komma iväg kände jag, även om soffan hade funkat ganka bra den med.

Nu ska jag ta och fixa lite frukost tror jag, magen har protesterat en bra stund...

tjing tjing!

Rensa!

Nu jäklar! Ska sätta på lite musik ( gissa vad... *fniss* ) och få igång lite rensning av garderoberna ( har två små).
Finns inte så mycket annat att hitta på, så lika bra att passa på tänkte jag. Få se hur mycket man slänger eller sparar.. haha
Det där kan ju vara bara att ha kvar, typ.... *S*


























Lite nytt

Jag behöver en ny skinnjacka, och kikade in på ellos. Hittade denna, hiss eller diss?
Många positiva kommentarer på sidan. Så det lutar åt en beställning för min del.. .:) Klicka på bilden så kommer ni direkt till produktsidan.
(bilden lånad från ellos)
 


Hittade även denna tröja, som jag tänker mig ihop med jeansleggings, helst svarta eller gråa. Eller kanske svarta jeans? Ser skönt ut iaf,  så den hamnar i varukorgen. Klicka på bilden så kommer ni direkt till produktsidan.

















Förutom detta, så hamnade en Sodastream i paketet. Har länge sagt att jag INTE ska köpa en sån. Men har blitt övertygad av syrran nu i sommar. Väldigt bekvämt att alltid ha kolsyrat vatten hemma! Och ganska gott blir det också. Tror nog man sparar några kronor på att ha en sådan i hemmet... smileys 
UPPDATERING: ATTANS, SODASTREAMERN E SLUT... smileys

Inget är som väntans tider... :)

Jag längtar tills min nya väska dyker upp! Har fått fakturan på mailen, men ingen väska.... Hmmm.....
Kanske det är så, att man egentligen inte behöver ännu en ny väska... Men lite kul är det att kunna variera sig, beroende på vad man ska göra och så... Ja, ni vet... *fniss*

Bortförklaringar eller inte? ;)

Min träning på gymmet har fått ligga på is den här sommaren, precis som förra året. Man har ju lixom inte lust att gå dit och svettas när det finns så mycket annat kul att göra under semestern. För det är ju under semestern som man har tid och möjlighet till att åka på dans lite längre bort än vanligt (pga sovmorgonen dagen efter), umgås lite mer med familj osv. Men imorgon tänkte jag nästan försöka pallra mig bort till gymmet, känns som att jag måste komma igång igen för att orka med jobbet som börjar nästa vecka. Ryggen och armar får ju ta ganska mycket "stryk" så det är ett måste för min del att träna dessa muskler. Idag orkar jag inte göra många knop, men funderar på att ta en trip upp till Ikea och kika lite... Eller så blir det soffan hela dagen tills det är dax att göra sig klar inför färden mot Örebro. Ja, har bestämt mig för att åka... smileys I alla fall som det känns nu.....

Dansen och musiken är mitt liv

Ni vet ju, att mitt absoluta favoritband är Wahlströms. Har ju många favvisar, men detta är det band som betyder mest för mig. Är jag på lite depphumör så piggar de upp mig när jag sätter på nån av deras skivor. Är jag på bra humör, så blir humöret bättre. Den senaste skivan (Om du vore här) är nog den bästa, tröttnar aldrig!

Just nu så känner jag en liten svacka komma krypande... Funderar på att stanna inne hela dagen och befinna mig i soffläge... Men samtidigt så finns suget där, suget att få dansa till favvobandet. De spelar i Örebro ikväll, och jag har länge tänkt åka dit. Kanske är det det som behövs för att få mitt humör att svänga uppåt igen? Gör inget om jag inte får dansa så mycket, kan vara skönt att komma iväg och få tänka på annat?

Det finns inte många som kan förstå hur mycket dansen och musiken betyder för mig. De förstår inte hur man kan åka uppemot 30mil enkel resa för en danskväll (har hänt). Har fått frågan; "Vad är det som gör att du följer bara ett band, tröttnar du inte"? Jag följer flera band, men det har blivit mest Wahlströms på senare år.  Och jag har inte tröttnat, kommer nog aldrig att göra det. 

Finns ju andra band som betyder mycket för mig, däribland
 

Nova, Hedins, Kindbergs,

Gamblers
mfl mfl




















Bilden lånad från deras hemsida, klicka på den så kommer ni dit!

 


Måndag kväll

Snart är den här dagen till ända och första dagen efter semestern kryper närmre... Skulle väldigt gärna vilja att den här veckan går långsamt, sååå långsamt... Drömma får man väl göra, eller? Ska hoppa i säng alldeles strax och bläddra lite i Chic och Glaze, som jag köpte förut idag när jag var och handlade me mamma.

Först så måste jag hänga upp lite tvätt på tork, ser jag nu.. Nästan glömt bort högen med lätt fuktig tvätt som ligger i fåtöljen. TRÖTT på torkrummet som stängs av hela tiden.. *sucka*

Imorrn kanske det blir en liten trip te Hedlandet eller nåt.. Ingen lust att sitta inne, trots det dåliga vädret som ska bli...

Aja... natti natti!






psst.... Du vet, att jag vet, vi vet.... Saknar....

Dassuniversitetet del 3

Kom på att jag tänkt mig en liten "serie" kommentarer ur en bok som jag har... Av titeln att döma så fattar ni nog var den vanligtvis befinner sig... smileys


"Nicodemus Tessin den yngre ---- Han ritade Stockholms Slott"

"1914 tar den numera klassiska tuggummitillverkaren Wrigley's fram tuggummin med mint och fruktsmak"
( Hur du blir extremt allmänbildad på 5 minuter - Lena Ollmark, Noomi Hebert  Semic Förlag)

Lite kul med onödigt vetande ibland... *fniss*



Scotts

De kom ut med nya skivan för ett tag sen, och den är himla bra, det lilla jag hört av den. En låt som är helt underbar, är just Underbar.


Nu så....

Då är mina fönster rena igen, det har inte hänt sen jag flyttade in här, och det är snart två år sen... *L* Fick stor hjälp av mamma som kom och gav råd. Hon börjad i köket, sen tog jag resten, i rummet. Det känns himlans skönt måste jag säga. Man kan faktiskt se ut nu.. *S* Fick upp lite andra gardiner också, lite förnyelse är aldrig fel! Har haft dem uppe förut iofs, men ändå... :)

Nu är jag på jakt efter ett par fina ljuslyktor att ställa i fönstret i köket. Helst i färgat glas, har sett en del på Indiska, så det får bli ett besök där i helgen.:) Och så har jag funderat lite på att fixa till en kappa till köket, men det är svårt! Det är ganska breda fönster, och höga dessutom... Hmm, får klura lite på det där!

Det börjar bli dax att ge sig ner i tvättis och hänga lite tvätt.. Sen blir det fortsatt städning... Lika bra att ta allt när man ändå är på gång....

tjing tjing så länge!



(bild hittad på google)

Mmmmm...




Ska försöka sova lite strax.. Imorrn kommer mamma och hjälper mig att putsa fönstren..
Då kanske man kan se ut igen... *S*

Hedins

Jag skrev ju lite om Hedins och deras kommande platta... Hittade en länk på facebook till deras skivbolag, där man kan provlyssna lite... Gör det! (genom att klicka på bilden)


(bilden lånad från Maria och Arnes blogg)

Friis&Company... tihi...

Jag valde att beställa denna väska. Himla fin är den! Cam Bag Small
Maria har en likadan, eller väldigt lik iaf. Men tänkte, att det gör inte så mycket, eftersom vi inte umgås så mycket längre...  (tyvärr) Hoppas det är ok med dig, Maria... *S*

Bilden är lånad från shopen,
 klicka på den så kommer ni direkt dit!






GratisBio

Ni vet ju sen tidigare att jag är medlem på GratisBio, en sida där man samlar poäng på olika sätt. Poängen kan man sen växla in mot presentkort på olika butiker. Bra va? Detta är, som jag sagt tidigare, den bästa gratissidan som jag testat. Så jag lär nog vara med ett bra tag... :)

Jag gjorde en undersökning och fick ett presentkort på 150kr som man kunde använda på två olika ställen.. Gissa vad jag valde... *L*





Shoppingtajm


Vår "hemmastrand"


Bloggtorka i några dagar....

Jag insåg precis, att jag inte skrivit något på några dagar... Trots att jag varit inne här och filat på designen till och från. Ibland är man bara så seg och fattar nada. Det är kul att hålla på med designen, men inte kul när det inte blir som man vill.. :( Har fått till det någorlunda nu iaf, önskar jag fattade mer för att göra mer.... Om ni förstår.. *L*

Annars då... Det slutade med en liten roadtrip i fredags, när jag och syrran efter många om och men bestämde oss för att ta bettan och styra henne mot Liljekonvaljeholmen. Hedins spelade ju och vi ville passa på att träffa Maria som var med, vi vet ju inte när man får se henne nästa gång. Om det vill sig illa så kan det bli först när bebben är född... Hoppas inte det dröjer så länge!

Det blev en kul kväll med en #"%#¤&%# mygg som ville äta upp mig! Men jag fick lite "mygga" av Maria och det hjälpte lite i alla fall. Hedinarna var ju på bra spelhumör då det var deras första spelning efter semestern. Fick höra lite smakprov från nya skivan som kommer i slutet på månaden. Det lät himlans bra! Ska bli spännande att få höra hela skivan.

Förutom det så har det blivit några timmar på stranden, i fredags och idag. Sååå skönt det är! Hoppas man får tillfälle att lägga sig på stranden nån dag i alla fall veckan som kommer, lite avkoppling innan man börjar jobba om en vecka.. *iiiii* Ska väl inte klaga, har haft snart fyra veckors ledighet, men mycket vill ha mer, eller hur? *L*

Funderar på att ta en dusch och slänga i lite inpackning i håret... Mm, så får det bli! Sen är det tv-tajm!


Sol och värme!

Ligger å jäser i soffan, igen... Är det semester, så är det. Eller?

Dagen idag började halv sju när klockan ringde.. GÄSP! Sa jag... Hade ju svårt att somna igår kväll pga rethostan som gjorde sig påmind.:( Men men, vi hämtade upp mamma och pappa halv åtta, och sen bar det av... När vi väl var framme i Skänninge så vankades det lite frukost, macka med stekt ägg och kaffe på det. Gottigt värre! Glömde bort å fota, sorry! Måste bli bättre på det, ska försöka iaf... 

Vi traskade runt hela marknaden, och tog det lilla lugna. Vädret var ju himla najs med strålande sol och en värme som man glömt hur det kändes.. :) Visst gjorde vi lite fynd, jag hittade nya blommor, ny scarf, och så två inpackningar + en hårsprej för 200kr. Inga fel! Kanske kommer bildbevis på detta när jag får orken.. Just nu finns den inte, kan jag säga!

Det var lite kul att kika på allt, men som jag skrev igår, tror jag, så var det mkt samma som förut. Kul att kika på folket också, vi var ju inte direkt ensamma om man säger så.. :) Men vi tröttnade vid två, då vi kikat igenom hela marknaden (som kändes lite mindre i år), och drog oss in mot Linköping där det vankades lunch/middag i Ikanohuset. Det blev lite shopping där oxå, måste jag erkänna.. *L* Kikade in på Gina Tricot och hittade en tunika på rea för 49kr, inga fel det heller.. :) Hittade lite annat också, men det inköpen får vänta...

Nu så är det soffläge som gäller som sagt, och imorrn väntar stranden och några timmar i solen.. :)

Det här...

0-47d82d39c50e9ebd9e1e63412b9cfebf.png

Det här med bilkö är inget man uppskattar i en het bil, när det är 10 mil hem.. *suck*


God Natt


Mycket man borde....

Man börjar bli lite trött i ögonen nu, så snart är det dax att lägga sig under täcket och försöka sova litegranna... Vi har ju en heldag som väntar imorrn, som brukar vara ganska energikrävande om jag minns rätt... :) Men om jag känner mig själv, och syrran, rätt, så slutar det väl med att vi somnar alldeles för sent i vanlig ordning.. *L*



Strandliv

Mm, som jag skrev tidigare i veckan, så var det besök hos syrran och hennes familj ute på Tunanäs måndag och tisdag. När de andra roade sig med att spela kubb, så passade jag på att ta lite kort på omgivningen....


Bildbevis

För er som inte känner igen dem, så är detta dansbandet NOVA som jag, syrran och Micke hade äran att få tillbringa lördagkvällen med i helgen. På ett ställe som det nog lär dröja innan man åker dit igen.

















Jo, men sååå är det, serru...

Sitter här i syrrans soffa.... Försöker hitta orken till att kliva in i duschen. Det är f-n inte lätt efter några timmar på stranden, som det blev idag.. :) Det var skönt att komma iväg, sådär lite oplanerat. Syrran ringde mig imorse precis efter att jag klivit upp ur sängen, hon hade blivit väckt själv av vår moster och hennes sambo. Visst, blev några timmar på stranden, men inte sådär väldans avkopplande.. Vi hittade en bra plats tyckte vi till en början, men efter en stund så kom ett helt gäng med tjejer, killar och småbarn. Det säger jag absoluut inget om, men de förde ett sånt liv att man inte koppla av för fem öre. Lite trist, men några soltimmar fick vi i alla fall.. :)

Skulle inte ha sovit hos syrran egentligen, men det blev så nu. Jag nämnde på stranden att jag var sugen på tacos, så det fick det bli till middag, sen kom syrran på iden att jag skulle sova här, eftersom vi ska iväg tidigt imorrn bitti.. :) Känns som att man varit på resande fot i stort sett hela semestern, kul! Fast nästa vecka blir det rätt lugnt, så man hinner vila lite iaf innan jobbet börjar igen....

Joo... Imorrn.... Vi ska iväg till Skänninge och marknaden där. Den börjar redan ikväll, men vi åker imorrn, så man kan vara där hela dagen. Det blir lite frukostfika när vi kommer fram, sen in i trängseln med alla människor. Lite kul är det att kika på alla saker, men ändå brukar det vara ungefär samma från år till år. Det blir nog en sväng in till "Ikanohuset" i Linköping också för att gå i lite affärer och käka lunch/middag. Lite tradition sådär, mysigt jue!




Skänninge marknad (enligt Wikipedia)

Skänninge/Mjölby Kommun¨


(bild lånad från Mjolby.se)

Tävling hos Linda!

De få återkommande läsare som jag har i denna blogg, vet ju om att jag brukar roa mig med att läsa andra bloggar. Och speciellt en, Linda Blom. Hon är himlans duktig på att skriva, skriver om sin vardag med hundar och jobb, ger mycket bra tips om hårprodukter och annat. Just nu  har hon en tävling som jag tänkte tipsa om. Ni kan ju haja att jag är med där och tävlar... :)

Klicka här så får ni se! Värsta grejen jue... :) Om inte annat, så håll tummarna för mig! *blink blink*

Torka!

Känner av en redig bloggtorka just nu... Har spenderat två dagar hos vår storasyster och hennes familj. De har sin husvagn stående på en camping som heter Tunanäs, den ligger några mil utanför Södertälje, på landet helt enkelt.. :) Det har varit himla mysigt, måste jag säga! Igår var det en kortisdag, och idag har vi varit där heela dagen, solat, ätit god mat och spelat lite. De andra spelade kubb och minigolf medans jag passade på att sussa lite i solstolen. Var nådigt seg idag, fattar inte varför... Kanske hostan och förkylningen som tagit ut sin rätt.. Hostan är jag * peppar peppar* i stort sett av med efter några doser hostmedicin, så skönt!

Tog lite naturbilder idag, så imorrn blir det till att fixa till dem lite. Inte ork till det nu...

tjing tjing!


Faith Hill


Gina Tricot, igen... :)

Det är först på senare år som jag börjat intressera mig för mode och kläder. Kikar in på olika bloggar och på Gina Tricot´s hemsida med jämna mellanrum. Det är intressant, man får tips och inspiration från andra bloggar. Har börjat läsa lite tidningar ibland också, men de har oftast tips med kläder som inte är för min plånbok, om man säger så. Det är väl därför som jag gillar Gina Tricot och Bik Bok. Har nyligen upptäckt en ny affär (för mig), New Yorker. De har lite annorlunda kläder till bra priser tycker jag. Kikade precis in på "Ginas" sida och hittade lite. Är sugen på en sån där jeansskjorta ni vet.. *L*





Denna kan jag tycka är fin, skulle nog passa med svarta tights och en sån där minikjol under... Men skulle jag passa i den? Hmm.... Skulle säkert va skön att ha på dans...



Denna påminner om en klänning som jag har, fast den är helt i svart. Jätteskön är den (den jag har sen tidigare, denna har jag inte provat än).





Finns så mkt fint hos Gina Tricot nu, blir helt sjuk.. haha
Ska inta soffläge igen och drömma mig bort.....

Roadtrip, dans och hosta

Ojoj... De senaste dagarna har det hänt ganska mycket... Har inte haft tid, ork eller lust att blogga.

Det började i torsdags, då var vi iväg på Grönan och svängde de lurviga till Nova, fast mest satt vi och lyssnade, pratade med Maria som är i Sthlm på visit från Skåne. Man får passa på när tillfälle ges, inte så ofta man träffar henne längre.. :(  Det blev en kväll som man kan sammanfatta med skratt, regn, bra musik och lite dans.:) Vi fick med oss Cathrine hem som sov hos syrran.

Sen på fredagen drog vi iväg på förmiddagen och shoppade lite i Skärholmen för att sen lämna av Cathrine i Sthlm. Vi drog vidare in till allen vid Djurgårdsbron där vi parkerade. Sen blev det nån timme eller två på en krog tillsammans med goda vänner... Ehm.. Vad säger man där då? hahaha Trevligt var det iaf! Sen var det dax för lite mat, så vi käkade på en restaurang utanför Grönan. Ehm, maten var väl god, men det var inte mycket man fick på tallriken... Tacka vet jag fläskfilen på Cinderella! :) Skansen fick sen ett besök av oss, där Sannex spelade. Kul kväll kan man säga... :) Cathrine följde med oss hem denna kväll också.


Igår började dagen när jag vaknade vid halv ett, såå skönt! Käkade lite frukost, provade lite kläder inför kvällen och sen var det duschen. Vi drog iväg mot Norrköping och Lövsta Loge där Nova skulle stå för musiken. Vi hade ju en specialleverans att göra.. *S* Cathrine kunde ju inte gärna stanna kvar i Södertälje, även om det var rätt lockande. *S* När vi kom fram så undrade vi var vi kommit nånstans... Det var i och för sig ett ganska mysigt ställe, men rätt sunkig loge som bandet hade till sitt förfogande, ingen dusch och dela toa med publiken... Lite mer måste man väl kunna göra för de som spelar på stället? Och publiken då... Inte många under 50-strecket som också klagade lite på ljud, repertoar och så vidare. Ehm, går man på dans där ett modernband spelar så borde man väl acceptera repertoaren och så? Och ljudet kunde man inte göra så mkt åt i den lokalen. Det var inte den bästa akustiken om man säger så...

Det blev lite mer dans denna kväll för min del, då Micke följde med på denna "roadtrip", roligt! Killen är himla lätt att följa, och så jäkla duktig! Han har dansat sen han var liten och är 18 nu. Där ligger man lite i lä, kan man säga.. *S* När kvällen var slut så var det bara till att byta om, assistera lite vid packen och sen ge sig hemåt... Vi har ju spenderat denna helg med Nova,  kan man säga, så det var lite tråkigt att säga Hej då. Men men, vi överlever skulle jag tro.. *S* Och de hade ju grym hemlängtan, då de varit ute på turne i nästan två veckor.


Kan sammanfatta denna helg med några ord....

KUL
OVÄNTAT
SKRATT
DANS
LITE SÖMN
HOSTATTACKER PÅ MCDONALDS
(tårarna sprutade på mig och jag fick nästan panik... )


Jag har ju dragits med en hes hals och rethosta hela helgen, det har varit lite (eller väldigt) påfrestande stundtals. Egentligen borde man ju ha stannat hemma och försökt bli av med hostan. Men det har ju varit himla skoj trots detta. Så idag spenderar jag dagen på soffan och i sängen. Så skönt så! Snart är det dax att börja fundera på nåt att äta.. hmm..

Tjing tjing så länge!

RSS 2.0