Torekällberget

I Södertälje finns det en del att titta på som turist. Däribland Torekällberget som man kan kalla miniskansen. Förr fanns det mycket mer att titta på, fler djur och så. Men det finns fortfarande en hel del att se!

Stadsmuseum, biologiskt museum och småbutiker, bageri m.m.

Jag tog bilder mest på djuren som vi kikade på, och lite på den otroliga utsikten som man har på berget.. :D

Väderkvarnen ser man när man kommer uppför backen från den stora parkeringen. Precis bredvid kvarnen finns ett värdshus med servering.

Det finns ju en del butiker på Torekällberget, däribland Handelsboden och Solbackens Cafe.

På Torekällbergets hemsida finns följande att läsa:

"I Stadsmuseet finns museets handelsbod inredd som en affär från 1920-talet. I handelsboden finns leksaker från förr, godis, tvålar, kandisocker, brända mandlar och äkta Södertäljekringlor."
Telefon: 08-532 018 87

I Solbackens Presentbod och Cafe kan du ta en fika, antingen inomhus eller ute under parasoll. Samtidigt finns det fina presenter, leksaker och prydnadssaker att inhandla. Ett paradis för en prylgalen och inredningsintresserad. För jag hittade fina ljuslyktor bla. Som jag dock inte köpte... *L* Detta kan du läsa på deras hemsida

"Ett café med hemtrevlig miljö som erbjuder gott nymalt kaffe, te i fem smaker, goda kakor, glass och enklare lunchrätter. Om vädret tillåter kan du njuta av din kaffe och kaka i vår trädgård. För de små finns en liten lekhörna inomhus och en sandlåda med leksaker utomhus."

Lite bilder på djuren då... 


    
  




     



Om man så vill, så kan man boka en guidning på Torekällberget, som privatperson i mindre grupp eller skolklasser m.m. All information finns på hemsidan!

Jag avslutar med lite blandade bilder på utsikten och en enorm blomma, kaktus eller aloe vera kanske?

     




Denna skulle man ha hemma... *S*




Verkar detta intressant?

Torekällbergets hemsida har info om öppetider, vägbeskrivning m.m


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0